Siófoki programok: Klapka rockmusical a Magyarock Dalszínház előadásában

Kifejezetten különleges események várják azokat, akik a siófoki programok részeként zenés előadások részesévé válnának, hiszen március utolsó előtti hetében a Balaton fővárosába érkezik a méltán népszerű Magyarock Dalszínház csapata.

Méghozzá nem ok nélkül, hiszen a Kálmán Imre Kulturális Központban március 19-re betervezett előadás egy vérbeli rockmusical lesz Klapka címmel, mely Takács Tibor sokak által ismert és kedvelt ifjúsági regényének, a Klapka katonáinak alapján készült, hogy az így formálódott zenés anyaggal állítsanak emléket az 1848/49-es szabadságharcban elesett hősöknek és dicső tábornokok előtt.

Az alkotás egy igazi időutazásra invitál minket, ezáltal 1849 őszén járunk majd, amikor a magyar szabadságharcról mindenki tudta, hogy elveszett, a hősök elbuktak, Görgey is letette a fegyvert Világosnál, sőt már az utolsó előtti erődítmény, azaz Pétervárad is a kapituláció mellett döntött. Az ország egyetlen és utolsó védőbástyája Komárom maradt!

Komárom várát ugyanis bátor vitézek, mindenre elszánt hősök, halálosan eltökélt honvédek őrzik, méghozzá Klapka György vezetésével, aki mindaddig ellenáll, amíg azt a józanész, a katonabecsület és természetesen mindenekelőtt a hazaszeretet megengedi számára. Az idős tábornokra felnéznek katonái, pedig nincs könnyű dolga, hiszen Haynau tábornok még orgyilkosokat is küld a várba, hogy Klapka életére törjenek.

Miután az osztrák politikai elit számára egyenesen szégyenteljes, hogy a komáromi vár még ellenáll, és mivel a magyar szabadságharc addig nem bukott el, amíg mindenki le nem tette a fegyvert, a labanc vezetők meglepő dologra szánják el magukat, miközben Klapka honvédjei akár a saját testük árán is hajlamosak megvédeni szeretett tábornokukat.

FIGYELEM: az előadás a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!