Siófoki programok: Klotild néni a Karinthy Színház előadásában

Újabb különleges kulturális eseménynek lehetnek részesei a siófoki programok kedvelői abban az esetben, ha február 24-én, avagy az előttünk álló szerdán ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központba, amelynek színháztermében Vaszary Gábor rendezésében, a Karinthy Színház előadásában kerül sor a Klotild néni címre hallgató bohózatra, méghozzá három felvonásban.

Klotild néni a magyar vígjáték irodalom egyik hírnévre törekvő új szereplője, aki olyan hírességek mellé szeretne felsorakozni a jövőben, mint Máli néni, Léni néni vagy éppen Róza néni. Klotildot egyelőre ugyan még nem sokan ismerik, de Vaszary komédiájának köszönhetően hamarosan mindenki megismeri majd a nevét, aki egy finom, kulturált és egyben idős nagynéni, és a darabban sem igazán ismeri senki sem túl jól, ámde mégis mindenki rá hivatkozik, pláne a randevúkra igyekvő ravasz házastársak.

A Klotild néni egy igazán fergeteges magyar komédia, ami leginkább Feydeau sajátos világával említhető egy lapon, ám mégis jellegzetesen hazai, mondhatni egy igazi pesti bohózat, amelynek szereplői mindvégig úgy kerülnek kínosabbnál-kínosabb helyzetekbe, hogy közben még ők sem igazán veszik észre, hogy az életük nagyon komoly gödörbe került.

Habár minden szereplő megpróbál kikeverni az egyre kényesebb helyzetekből, de próbálkozásaikkal mindig csak egyre mélyebbre süllyednek a problémákban, és egyre komolyabb félreértésekbe keverednek.

Ekkor lép be a képbe Klotild néni, aki kacifántos úton-módon ugyan, de végül mindent megold, habár mindez nézőpont kérdése is, hiszen sokak szerint inkább mindent csak összekuszált, de ez derüljön ki majd inkább magából a színdarabból.