Siófoki programok: Koldus és királyfi zenés árnyjáték

A különleges színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként április harmadik hetében is igazi különlegességek várnak az érdeklődőkre, ezáltal most kedden és szerdán a Koldus és királyfi kerül előadásra egy speciális zenés árnyjáték részeként.

Április 17-én és 18-án délután 14 órakor ugyanis főként a kisebb korosztálynak címezve egy olyan előadásra kerül sor, aminek részeként a Bonbon Matiné felidézi gyerekkorunk legszebb áramszünetben eltöltött óráit, amikor egyedül, testvéreinkkel vagy éppen a szüleinkkel próbálkoztunk a gyertya vagy a petróleumlámpa fényénél a kezeink segítségével különféle árnyalakokat világítani a falra. Az árnyékszínháznak egészen pontosan ez az alapja, ezáltal egy ilyen teljesen egyszerű trükkön alapul majd a teljes előadás, ami természetesen azért határozottan túlmutat a gyermeki próbálkozásokon, és a végeredmény egy egészen szemkápráztató, művészi előadás lesz.

Az árnyékszínház megalkotói ugyanis két teljes éven át gyakoroltak ahhoz, hogy az előadás kialakuljon, ezáltal a végeredmény olyan minőségi lett, hogy ahhoz foghatót még garantáltan nem láthattunk itthon. Nem véletlen, hogy a 2013-as Gyermekszínházi Szemle az erősen ajánlott előadások közé válogatta ezt a különlegességet, mely Mark Twain ismert regényén, a Koldus és királyfi című mesén alapul.

Mint Twain legtöbb alkotása, ez is egy igazi remekmű lesz, aminek a lényege, hogy az ember vajon mitől és kitől lesz az, amivé végül válik. Ezen felül elbeszéli azt is, amit sokszor és sokan elárultak, hogy az ember soha nem a külsőségektől válik valakivé, hanem sokkal inkább attól, amit belül őriz. Nem meglepő, hogy emiatt a művet sokszor és sokféle formában feldolgozták már, de a BonBon Árnyékszínház előadásához foghatót talán még soha, senki nem csinált.