Siófoki programok: komolyzenei koncert és Apropók Táncház

Nagyszerű elfoglaltságokat találhatnak maguknak a siófoki programok kedvelői abban az esetben, ha március első szombatját a Balaton fővárosában töltik, lévén két igencsak különleges eseményre kerül sor a település jól megszokott helyszínein.

Március 3-án, azaz most szombaton például újabb eseménnyel gyarapodik a Zenél a város néven elindított klasszikus- és komolyzenei koncertsorozat, aminek részeként érdemes lehet mindenkinek a Fő tér 1-es szám alatt megtalálható Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termébe látogatnia, ahol egy újabb neves fellépővel ismerkedhetnek meg a helyiek.

A családias hangulatú előadássorozat részeként már korában is több klasszikus és komolyzenei előadó eljutott Siófokra, március 3-án, 18 órai kezdettel pedig Herpay Ágnes fagott művész előadását élvezhetik az egybegyűltek. A korábbi programokhoz hasonlóan a Zenél a város aktuális eseményét is teljesen ingyen látogathatjuk, sőt mi több, az előadáson feltörekvő siófoki alkotók műveiből egy rögtönzött időszakos kiállítás is megtekinthető a fagotton előadott ismert művek meghallgatása előtt vagy után.

Ha szeretnénk gyermekünknek is egy emlékezetes programot garantálni a hétvégén, akkor érdemes lehet március 3-án, délután 16 és 19 óra között ellátogatni a BRTK Könyvtár gyermekrészlegére, ahol a Balaton Táncegyüttes kifejezetten kicsiknek megálmodott táncházzal várja az apróságokat.

Amennyiben gyermekünknek megtetszett a zenés és mesés foglalkozás, áprilisban is várják vissza a szervezők, az Apropók Táncház ugyanis minden hónap első szombatján megrendezésre kerül.