Siófoki programok: Komondi Magdolna festőművész kiállítása Siófokon

Újabb különleges kulturális eseménynek ad otthont hamarosan a színes siófoki programok jegyében a Kálmán Imre Kulturális Központ, ahol hamarosan minden érdeklődő megtekintheti Komondi Magdolna győri festőművész csodálatos alkotásait.

Az esemény a KIKK előcsarnokában, 2015. május 4-én, hétfőn délután 2 órakor kerül megnyitásra, és a tárlat egészen 2015. május 14-ig marad látható. A Sződd-fesd-fogd-lásd! című kiállítást a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének Siófoki Kistérségi Csoportja szervezte, középpontjába pedig a művész csodaszép festményei mellett festett szőttesei is kiállításra kerülnek.

A tárlat megnyitását dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere végzi majd el, minekutána nyitvatartási időben a képeket bárki, díjtalanul megtekintheti – természetesen kiállítási időben.

Komondi Magdolna egy győri kortárs festő, akihez saját bevallása szerint az impresszionizmus világa áll a legközelebb, aki nonfiguratív ábrázolásmódjával, viasszal festett képeivel és a színekkel való játszadozással azt a célt tűzte ki maga elé, hogy alkotásával örömet szerezhessen másoknak.

Nagyon sok művészhez hasonlóan Magdolna is csak nyugdíjazását követően, 50 éves kora után fedezte fel a festéshez való vonzódását, és noha először szőni tanult, és szőttes képeket készített – azon belül is domborított felületűeket, hogy a vakok és gyengén látók is élvezhessék alkotásait –, 2007-től aztán a festészet is megjelent az életében.

Eleinte olajfestékkel, majd később akrillal készítette képeit, de 2008-tól a viasz alapú festés került a művész középpontjába, aki számtalan elismerést és díjat is besöpört már, 2010-ben Amerikát, 2011-ben pedig Indiát is megjárta, eddigi műveiről pedig egy könyv is megjelent korábban.