Siófoki programok: koncertet ad a Budapest Ragtime Band

Ismét egy különleges zenei eseményre kerül sor a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Kulturális Központban 2016. február 23-án, ahol fergeteges koncertet készül adni az érdeklődők számára a Budapest Ragtime Band.

A kérdéses zenekar hazánk egyik legnívósabb klasszikus zenekara, amelyet még 1980-ban alapítottak főiskolát végzett, tehát képzett jazz- és klasszikus zenészek, akik elhatározták, hogy a hagyományosnak tekinthető ragtime zongorajátékot saját ötleteikkel és egy egészen újszerű, mondhatni modern hangszereléssel ültetik át egy egyedülálló zenei hangzásba.

Műsorukba az évek során a legnagyobb jazz- és dixieland örökzöldek mellett az egész világon egyedülálló zenei paródiák, ezáltal a legnagyobb slágerek és operák humorral átitatott feldolgozásai kerültek, hovatovább a zenekar saját tánczenei programmal is rendelkezik a közönség legnagyobb örömére.

A Budapest Ragtime Band – akkor még csak Ragtime név alatt – 1984-ben adta ki első saját nagylemezét, 1990 óta pedig további hét CD-t szabadítottak a világra, de stúdiófelvételeik mellett rendkívül aktívak a koncertezés terén is, ezáltal Európa mellett megjárták már Amerikát és a Kanári-szigeteket is.

A zenekar a világ minden részén a legrangosabb fesztiválok kedvelt fellépője, de rendszeres szereplőik a Berlini Filharmóniának is, valamint magyar, német, amerikai és svájci televíziók különféle szórakoztató műsorainak. A banda egyik elsődleges célja, hogy ápolja és óvja a ragtime műfaj sajátosságait, de a stílus ápolása és megszerettetése is jelentős cél, méghozzá a magas szintű szórakoztatás mellett, amely minden korosztály számára ideális.