Siófoki programok: Koós Réka és a Don Lázi Swingtet koncert

Az élő koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére ismét zenétől lesz hangos a Balaton fővárosa, a siófoki programok részeként ugyanis Csákányi Eszter után most Koós Réka érkezik a helyszínre, hogy egy laza swing koncerttel örvendeztesse meg a műfaj, és úgy általánosságban az élőzene kedvelőit.

Minderre július 14-én, szerdán este 19 órai kezdettel kerül sor a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, ahol a nyár folyamán több szerdán is vár majd ránk hasonló kaliberű swing koncert, melyek az érkezők számára teljesen ingyenesen látogathatók mindenkinek.

A mostani esemény sztárja Koós Réka és a Don Lázi Swingtet lesz, akik egy igencsak beszédes estével készültek az érdeklődők számára Swing és New York címmel, aminek részeként egyenesen az 1930-as és 1940-es évek amerikai nagyvárosába repítenek majd el minket.

Azon belül is egy fülledt éjszakába, egy éjszakai mulatóba, egy bárba, egy lokálba, ahol akkoriban éjjel-nappal csak a swing szólt. Könnyed dallamok és könnyedén táncolható ritmusok, folyamatos és szabad improvizáció mellett, miközben megfértek egymás mellett az egészen kis zenekarok és a big bandek is.

Koós Réka és a Don Lázi Swingtet ezt az időszakot igyekszik felidézni előttünk, méghozzá néhány örökzöldnek fennmaradt dallam segítségével, mint amilyenek a Hello Dolly, a New York, New York vagy éppen a Sing, Sing.

A hazai swingélet egyik kiemelkedő énekesnőjeként Koós Rékát ráadásul duettpartnere, Lázár István egészíti majd ki a színpadon, akik közösen egy humoros, játékos, kifejezetten elragadó hangzású koncert részeként mutatják be a kérdéses korszak legnépszerűbb dalait.