Siófoki programok: Körforgás előadás az Aranyszamár Bábszínháztól

Amennyiben a hideg vagy a borongós idő miatt inkább odabent keresnénk elfoglaltságot a legkisebbek számára, akkor a siófoki programok részeként garantáltan megtaláljuk majd számításainkat november első hetében, hiszen több érdekes esemény is felsorakozott már a háttérben.

November 8-án, azaz most pénteken délelőtt 10 órakor például érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol Körforgás címmel az Aranyszamár Bábszínház jóvoltából tekinthetünk meg egy minden téren átfogó, rezegtető előadást a legkisebbekkel együtt.

A Körforgás címre keresztelt előadásban a forgó dolgok kapják a központi szerepet, a Föld, a kerék vagy a labda, hiszen már egészen az ősidők óta belénk ivódott a világból, hogy minden, ami körülvesz minket, az körforgásban van, ismétlődik, ez a körforgás pedig egyenes út a bölcsesség felé.

A bábszínházas keretek között megtartott, de korántsem rögtönzött geometria órán minden résztvevő játékos keretek között ismerheti majd meg a forgás örömeit, miközben a legkisebbek alaposabban tudják bővíteni ismereteiket a világról.

Szinén a gyerekeknek, a gyerekekhez szól majd november 5-én, kedden délelőtt 11 órától a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár programja, melynek főszereplője ezúttal Dániel András lesz, aki korunk egyik legjobb és legismertebb meseírója.

András ezért, saját kis univerzuma miatt érkezik most Siófokra azért, hogy egy igazi író-olvasó találkozót tartson a gyerekeknek és a gyerekekkel, ahol az apróságok rögtön kérdésekkel is megbombázhatják az alkotót.