Siófoki programok: Kovács András Péter önálló estje

A humoros siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére újra megnyitja kapuit a Dumaszínház, aminek részeként a Kálmán Imre Kulturális Központban Kovács András Péter önálló estjén vehetnek részt az érdeklődők, méghozzá Ráskó Eszter felvezetésével.

Az október 8-án, hétfő este 19 órakor induló est maximálisan a börleszkről szól, avagy az emberi élet egyes szakaszairól, azok változásairól, fellángolásairól és elhalásáról, méghozzá a KAP-hoz kapcsolódó vicces és elgondolkodtató stílussal a főszerepben, ahogyan azt megszoktuk már korábban a Vihar a biliben című előadásán is.

Kovács András Péter estjének felvezetését a leginkább azzal lehetne megejteni, hogy ha az ember életében eljön a halál, akkor a mendemonda szerint lepereg előttünk életünk filmje, és amit akkor látunk, az vélhetően felkavar majd minket, hiszen nem egy jól megrendezett játékfilm lesz, csupán rengeteg összedobált és meglepően zavaros snitt egymásutánisága. Egy bizarr történet, aminek hiányzik az eleje, gyakran zsákutca a közepe, a vége pedig teljességgel érthetetlen, tehát egy olyan filmről van szó, amiben a szereplők folyamatosan improvizálnak, és senki sem kért rá, de mégis mi játszottuk a főszerepet. Egy igazi börleszkről van tehát szó, ami KAP előadására is maximálisan találó jelző, még ha a 90 perces előadás folyamatosan a humor jegyében íródott.

Amennyiben egy sikeres sportoló életével ismerkednénk meg október első hetében, látogassunk el 11-én, azaz most csütörtökön a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol Risztov Éva olimpiai bajnok érkezik a városba Soha ne add fel című előadásával. A Balatoni Népfőiskola Sorozatának legújabb epizódjaként Éva megismerteti velünk egy sikeres olimpikon életét, kiemelve, hogy az olimpiai arany gyakorlatilag csak egy dolog, azonban arra jó volt számára, hogy elhiggye: bármire képes. Az előadás során mesél az életéről, a kezdetekről, a sikerekről, a kudarcokról, az álmokról, a vágyakról, a mélypontokról, és persze az olimpiai aranyig vezető útjáról is.