Siófoki programok: Közösségek Hete a Kálmán Imre Emlékházban

A koronavírus-járvány miatt a legtöbb korábban betervezett esemény módosításra került, de egyre több helyen találják meg a módját, hogy a siófoki programok részeként ismét tartalmas kikapcsolódást vagy elfoglaltságot nyújtsanak az érdeklődők számára – még ha rendhagyó formában is.

Pontosan ez történik az előttünk álló napokban is, lévén május 11. és május 17. között hagyományosan megrendezésre kerül a Balaton fővárosában is a Közösségek Hete eseménysorozat, amihez május 13-án, 14-én és 15-én, azaz szerdán, csütörtökön és pénteken az újra megnyitott Kálmán Imre Emlékház is csatlakozik majd.

Csakhogy nem a szokványos módon, ezáltal a járványhelyzetre való tekintettel a Közösségek Hete most online formában valósulhat meg, ezáltal a Facebookon keresztül követhetjük nyomon május 13-án, szerdán délután 17 órai kezdettel az első karanténelőadást, mely Sylvia, Marica, Fedora – Nők az operettekben címmel kerül megrendezésre.

A virtuálisan megrendezett Közösségek Hetéhez kapcsolódó program részeként ismét Kálmán Imre, azaz Siófok büszkesége kapta a központi szerepet, az operettmágus által megálmodott primadonnákról szól ez a program, azon belül is a zeneszerző három leghíresebb hősnőjéről.

A bemutató soron megismerhetjük karaktereiket, a bőrükbe bújt színésznők megítélését, de hallhatunk az egyes művekhez kapcsolódó bemutatók fogadtatásáról, sikereiről, sőt a korabeli magyar sajtó által megfogalmazott kritikákról is, miközben láthatjuk, hogy az egykori újságok milyen bulváros, mai szemmel már humoros formában fogadták a darabot.

A három napra elosztott előadás szerda és péntek között minden délután 17 órától veszi majd kezdetét, méghozzá napi szinten egy-egy videorészletben, melyeket a Kálmán Imre Emlékház hivatalos Facebook oldalán követhetnek nyomon.