Siófoki programok: Kultúr Találka zenekar koncertje Siófokon

Idén sem marad kapcsolódó esemény nélkül a Magyar Kultúra Napja a Balaton fővárosában, így a siófoki programok részeként egy sor kapcsolódó esemény várja majd az érdeklődőket, melyek főként a tanintézmények falai közé korlátozódnak, azonban lesz majd mindenki számára nyitott és szabadon látogatható esemény is.

Erre a Kálmán Imre Kulturális Központban kerül majd sor (Siófok, Fő tér 2.) január 22-én, délután 18 óra magasságában, mikor is az országszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Kultúr Találka zenekar látogat el a városba annak érdekében, hogy sajátos formában emlékezzenek meg a magyar irodalom néhány jeles alakjáról.

A Kultúr Találka zenekar ugyanis 2012 óta azzal a célzattal működik, hogy magyar költők verseit zenésítsék meg sajátos formában, ezáltal a versekre ízes gitárfutamok, szájharmonika szólók és ezeket egységesítő harmóniák lettek írva, amivel az ismert sorok nemcsak könnyebben rögzülnek, hanem teljesen új megvilágítást is kapnak. A zenekar célja a magyar irodalom ápolása mellett az, hogy a fiatalokhoz mai és könnyed formában jussanak el azok a költők alkotásai, akiket az irodalomórákon talán száraz és feldolgozhatatlan tananyagnak tekintenek. Az esemény teljesen szabadon látogatható bárkinek!

Amennyiben a zenés verselés után felidéznénk a feledhetetlen kávéházi hangulatot, akkor érdemes lehet másnap, azaz január 23-án, szerda délután 17 órakor ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központban megtalálható Teátrum Kávéházba, ahol a szokásos szerda esti Nosztalgia kávéház kezdődik Németh Gábor vezetésével.

Ha imádjuk a klasszikus kávéházi hangulatot, ha táncolnánk, örökzöldeket hallgatnánk, társaságban italoznánk egyet, akkor itt lesz a remek alkalom.