Siófoki programok – Kulturális fesztivál és múltidéző kiállítás

Siófok egyik nagy előnye, hogy az év bármelyik időszakában is látogatunk el a Balaton fővárosába, garantáltan találunk majd magunknak kedvünkre való eseményt. A siófoki programok ugyanis egész évben hatalmas változatosságot kínálnak azoknak, akik szeretik a tartalmas kikapcsolódásokat, vagy éppen a kulturális rendezvényeket.

Amennyiben utóbbi miatt utazunk el Siófokra, és a kora őszi időszakot választottuk kikapcsolódásunkhoz, akkor érdemes ellátogatnunk a Kálmán Imre Emlékházba, ahol egészen szeptember 30-ig várja a látogatókat a Siótour, a Balaton házigazdája címre keresztelt kiállítás. A tárlat elsődleges célja a múltidézés, ezáltal aki ellátogat a helyszínre, az garantáltan megismerkedhet a siófoki folklórral, valamint a Balatonra jellemző hangulattal és kultúrával. A kiállítás legnagyobb érdekessége, hogy az alapanyagokat, illetve a megtekinthető tárgyakat és kiállítási kellékeket mind helyiek, valamint környékbeliek gyűjtötték össze.

A gyűjtési akció ugyan a megnyitóval lezárult, de a helyi könyvtár továbbra is fogadja a régi Siótouros relikviákat, hogy a jövőben is hasonlóan színes siófoki programok kerülhessenek megrendezésre. A Kálmán Imre Emlékházat egyébiránt érdemes felkeresni a híres zeneszerző miatt is, hiszen egykori szülőházának alsó részében állandó tárlat várja az érkezőket, akik ennek köszönhetően alapos betekintést kaphatnak az egykori Siófok hangulatába.

Amennyiben a Balaton fővárosában töltjük nyaralásunkat, nem csak a helyszínen találhatunk változatos siófoki programokat, hanem a környékben is. Így érdemes ellátogatniuk a kulturális fesztiválok kedvelőinek Kőröshegyre, ahol szeptember 6-án, szombaton kerül megrendezésre a Híd a Balatonra néven ismert rendezvény, ami zászlófelvonással, zenés ébresztővel és főzőversennyel indul, majd a délelőtt folyamán a kispályás labdarúgó mérkőzéseké lesz a főszerep, miközben futóverseny, zumba és tornászbemutató, valamint bábszínház várja az érdeklődőket.

Délben nagyszabású ebéd, délután pedig hastáncos és ünnepi műsor mellett meglepetés is várja az érkezőket. Késő délután koncertek, tombolasorsolás, táncbemutatók, este kilenckor pedig egy igazi utcabál részesei is lehetnek az érdeklődők, akiket emellett egész nap könyvsátor, dohányzásellenes kampányok, kisvasút és számtalan gyerekprogram is vár.