Siófoki programok: Kulturális Örökség Napja és Óriáskerék

Nagyot téved, aki azt hiszi, hogy a nyár végével megállt az élet a Balaton fővárosában, éppen ellenkezőleg, a siófoki programok részeként ugyanis szeptember második hetében sem kell unatkoznia a környéken élőknek, vagy a helyszínre látogatóknak.

Szeptember 15-én, azaz most szombaton például idén is megrendezik a városban a Kulturális Örökség Napját a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, valamint a közeli Fő téren található Víztoronynál. Az esemény szombaton délután 18 és 21 óra között várható azzal a célzattal, hogy rávilágítsanak a szervezők a magyar és az európai örökség épített és szellemi értékeire egyaránt.

Ennek részeként szervezett keretek között mindenkinek lehetősége nyílik részt vennie egy ingyenes kulturális örökség sétán a Víztoronyban 18 és 19 óra között – ez a program regisztrációhoz kötött, melynek határideje szeptember 13-a –, majd 19 órától meleg kakaóval és finom kaláccsal várják a résztvevők egy közös vacsorára, hogy utána 20 órakor hálózsákos filmvetítésen vehessen részt mindenki, aki nemcsak az otthon nyugalmában szeret filmet nézni.

Az ingyenesen látogatható rendezvény mellett még ezen a héten elérhető az Óriáskerék Siófokon, mely fényjátékával meghatározta az egész város megjelenését, minden eddiginél magasabb kialakításával pedig az év egyik legjelentősebb és legkedveltebb turistacélpontjává vált. Elegendő csak egyetlen jegyet váltani ahhoz, hogy legalább három alkalommal csodálhassuk meg a magasból a Balaton csodálatos panorámáját, lévén a 10 perces menetidő alatt az óriáskerék három kört ír le. Az attrakció kabinjaiban egyszerre hat fő utazhat, és minden felszállót gondosan ellenőriznek, hiszen terhes nők vagy szív- és érrendszeri problémáktól szenvedők csak saját felelősségükre használhatják az óriáskereket.