Siófoki programok: Kulturális Örökség Napja

Ha kedveljük a kultúrát és szeretnénk méltóképpen megünnepelni a Kulturális Örökség Napját, akkor a siófoki programok részeként a járványhelyzet miatt gyengén sikerült nyári időszak után szeptember 20-án lehetőségünk nyílik egy kis pótlásra, méghozzá a Balaton fővárosának több pontján.

Most vasárnap ugyanis egész napos elfoglaltságok várják a városban a kicsiket és a nagyokat egyaránt! Érdemes lesz ellátogatni például a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájába (Fő tér 2.), ahol egy külön kreatív sarok nyílik gyakorlatilag bárkinek, aki szeretne részese lenni egy kézműves foglalkozáson, és alkotni valami szépet.

Szintén délután 15 órakor indul a Víztoronynál megtalálható Tourinform iroda előtti térről az Épület-mesék névre keresztelt városnéző séta, melynek részeként rengeteg információt kaphatunk majd a környékről, hiszen a túrát a Kálmán Imre Emlékház felkészült munkatársai vezetik.

Vissza az időben címmel egész délután veteránmotor kiállítás lesz – nagyjából 19 óráig – a Kálmán Imre Kulturális Központ belső udvarán, ahol nemcsak magyar, hanem külföldi típusok felújított, karban tartott típusait is lehetőségünk nyílik majd szemügyre venni.

Ha egészen kicsi gyermekünknek szeretnénk valami elfoglaltságot, akkor 16 és 18 óra között a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében lesz a helyünk, ahol igazi Mesekuckó vár majd ránk, aminek részeként retro diafilmes vetítésekre kerül sor.

Ha egy igazi gasztroshow részeseivé válnánk, akkor szintén ne menjünk túl messze a KIKK épületétől, hiszen az előcsarnokban Madarász Ildikó várja a főzés és a finom ételek kedvelőit, de 18 órakor érdemes lehet felkeresni az épülethez tartozó Backstage kávéházat is – ez a régi Teátrum kávéház –, ahol Palancsa László várja az érdeklődőket egy vérbeli Kultúrkvízzel.