Siófoki programok: Kultúrházak éjjel-nappal

Igazán különleges kulturális program várja az érdeklődőket egész nap február 15-én, azaz most szombaton, a siófoki programok részeként ugyanis Kultúrházak éjjel-nappal címmel egész napon át különleges elfoglaltságok várnak a kicsikre és a nagyokra egyaránt.

A rendezvény indulására 16:30-kor várható a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol minden érkező megkapja majd pecsétgyűjtő útlevelét. Ezt követőn szabad sorrendben indulhatunk, hogy részesei legyünk a következő eseményeknek.

A KIKK előcsarnokában 17 órai kezdettel például Zseblámpás barangolás indul, így miután leszáll az éj, és kialszanak a fények, az éjszakai órákban elindul az élet, és az érkezőknek lehetőségük nyílik egy izgalmas éjszakai, sőt játékos barangolás részeseivé válni.

Persze mehetünk a szabadidőterembe is, ahol Kerekítő Manó bábos, zenés és mondókás mókája várja a legkisebbeket a KIKK-be látogatók közül. Lesznek népi dalok és mondókák, lesz izgalmas kalandozás a Farsang jegyében, hangszeres játék, mesélés, furulyázás, dobolás és egyéb népi hangszerek is sorra kerülnek majd.

A KIKK színháztermében 17 órától Utazó Planetárium várja majd az érkezőket, így a látogatók megismerkedhetnek a Naprendszerrel, a csillagképekkel, a bolygókkal, sőt még az égitestek mozgásával is könnyedén befogadható, megjegyezhető formában.

Ha szeretjük a fejtörőket, a Teátrium Kávéházban a helyünk, ahol 17 órától Palancsa László vár minket egy átfogó kultúrkvízzel, ahol egyedül vagy csapatosan egyaránt megmérettethetjük magunkat, miközben humoros formában tehetjük próbára tudásunkat.