Siófoki programok: Kutatók Éjszakája a Perczelben

A siófoki programok részeként idén a Balaton fővárosa is csatlakozik a Kutatók Éjszakája nevű eseménysorozathoz, ami szeptember 29-én, azaz most pénteken kerül megrendezésre este 18 órai kezdettel, a Siófoki Perczel Mór Gimnáziumban (Siófok, Március 15. park 1).


A „Színek vonzásában” címet kapott eseményre a szervezők mindenkit, kicsiket és nagyokat egyaránt sok szeretettel várnak abban az esetben, ha érdeklik őket az olyan tudományágak, amelyekről nem lehet általánosságban hallani az általános iskolákban, de még a gimnáziumban sem.

Ennek részeként az érkezőknek lehetőségük nyílik csillagok vizsgálatára és a csillagászat tudományának megismerésére, de a legkülönfélébb kísérletek elvégzésére is, legyen szó akár fizikáról, kémiáról, vagy éppen a legegyszerűbb, minden egyes konyhában és háztartásban megtalálható alapanyagokról.

A Kutatók Éjszakája a Perczelben természetesen számtalan más tantárgyak és tudományágat érinteni fog, ezáltal például a biológiát, aminek részeként a látogatók felfedezhetik az ősi termések és levelek rejtelmeit, de hallgathatnak előadásokat is kapcsolódó kutatásokról, csillagászatról, ásványok felfedezéséről, valamint az esemény címadásához illeszkedően a színek és a pszichológia közötti kapcsolatról.

Az ingyenes programok során a nagyobb gyerekek és a felnőttek szabadon kipróbálhatják a kísérleteket, de a szervezők a kisebbekre is gondoltak, akik környezettudatos játszóházban múlathatják idejüket. Ezen túlmenően egy speciális teaházat is berendeznek egy rövid ideig a gimnáziumban, ahol egy hivatásos fitoterapeuta várja a látogatókat, akik lehetőséget kapnak arra, hogy gyógyteákat kóstolgathassanak.