Siófoki programok: kutyakiképzés kezdőknek és haladóknak

Különleges esemény várja a siófoki programok részeként a kutyakedvelőket, hála a Siófoki Kutyás Központnak és a SIOVESZ Kutyás Szabadidő- és Sportegyesületnek, akik ismét szeretnének egy kis kedvet csinálni a már meglévő vagy leendő kutyatulajdonosok számára.

A foglalkozásra szeptember 4-én, szombaton reggel 9 órától kerül sor azzal a célzattal, hogy a lehető legtöbb kutyás elsajátíthassa a kutyakiképzés alapjait, méghozzá teljesen friss és naprakész elméleti, illetve gyakorlati alapismeretekkel.

Ezen felül fontos lesz még az állatok szocializációja is, hogy a többi kutyához és a többi emberhez szokjanak, mely egy kölyökkutya esetében különösen fontos lehet, és a megfelelő kiképzési módszerekkel gyerekjáték az egész.

Hogy mit tanulhatunk a kiképzésen? Példának okáért azt, hogy miként viszonyuljunk és miként kezeljünk egy kölyökkutyát az adott korban, melynek az emberekhez hasonlóan meglesz a maga sajátos problémaköre, a szobatisztaságtól kezdve, az állandó rágáskényszeren át, az egyedül hagyás kérdéséig bezárólag.

Ezen felül klasszikus kiképzés is várható, ezáltal megtaníthatjuk a kutya behívását, ültetését, fektetését, felállítását, helyére küldését, helyben tartását, tiltását, annak feloldását, de még azt is, hogy miként sétáljon pórázon a lábunk mellett, illetve miként közömbösítsük a külső ingerekkel szemben.

Természetesen a résztvevők szintet is léphetnek, ezáltal mindent elsajátíthatnak ahhoz, ami szükséges lehet a későbbi kutyás sportokhoz vagy az engedelmességi vizsgákhoz, és bár a gyakorlás teszi majd a mestereket, az alapok terén nem lesz kérdés az esemény után.

Az esemény első alkalma ingyenes, de a teljes 10 alkalom utána eseti fizetéssel teljesíthető.