Siófoki programok: Kutyás nap és VI. Örökbefogadott találkozó

A Balaton fővárosában a helyi menhely jóvoltából rendkívül nagy hagyománya van az állatok örökbefogadásának és a kutyák szeretetének, éppen ezért nem meglepő, hogy a siófoki programok között több olyant is találhatunk, amelyek kifejezetten ehhez kapcsolódnak. Ilyen lesz a most szombaton, azaz szeptember 16-án megtartott Kutyás Nap, illetve a kapcsolódó VI. Örökbefogadott találkozó is.

A Szigeti dűlőnél megtalálható Siófoki Kutyás Központban megrendezésre kerülő eseményen tehát ismét kedvenc négylábúinké lesz a főszerep, és a szervezők külön kihangsúlyozták, hogy nemcsak a helyi menhelyről és kutyaközpontból örökbefogadott kutyusokkal lehet részt venni az eseményen, hanem minden kutyást és leendő kutyást nagyon szívesen várnak.

Ha az említett időpontban esetleg esne az eső – a szervezők kiemelték, hogy nem a csepegő esőről van szó, hanem az egész napos, szakadó esőről –, akkor az esemény ismétlésére szeptember 23-án kerülhet majd sor.

A találkozóra egyébiránt szombat déltől kerül sor, és egészen 17 óráig változatos programok várják majd az egybegyűlteket. Ennek megfelelően egész napos kutyás sport- és ügyességi bemutatókra kerülhet sor, de lesz ugrálóvár, kutya-gazdi fotózás, csillámtetoválás, kirakodóvásár, bográcsozás, sőt még büfé is.

Ezen felül lesz rajzverseny és íjászkodás a legkisebbeknek, de verseny indul a Balaton legügyesebb kutyája címért is, a nap fénypontja azonban határozottan a tombolasorsolás lesz, ahol értékes nyeremények várják majd a gazdikat és a kutyusokat is.