Siófoki programok: Lajkó Félix, a Muzsikás Együttes és a Kaláka egy színpadon

Augusztus 19-én, szerdán este 7 órakor, a Nagyon Balaton részeként három igazán nagy művész és zenekar lép fel egymás után a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére, méghozzá a Kálmán Imre Kulturális Központ szabadtéri színpadon.

Lajkó Félix, a Muzsikás Együttes és a Kaláka külön-külön is rendkívül figyelemre méltó nevek a hazai könnyűzenei életben, de egy színpadon, egymás után látni őket garantáltan életre szóló élmény marad.

Lajkó Félix például a hegedülés, a hegedűszó varázsát kívánja majd bemutatni az érkezők számára, ezáltal a zeneszerző és dalszerző 17 lemezes életművéből válogatva, a kortárs zeneművészet egyik kimagasló alakjaként számtalan ismert, főként saját dalt, dallamot és filmzenét hoz majd el számunkra.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Muzsikás Együttes az egyik olyan magyar formáció, akinek sikerült megkapnia az egyik legnagyobb világzenei elismerést, avagy a World Music Expo WOMEX-díját.

Az együttest Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter és Hamar Dániel alkotják, akik a világ legnagyobb koncerttermeiben léptek már fel, ami nem meglepő, hiszen muzsikájuk a világzenei elemek mellett a magyar népzene legszebb elemeit, de alternatív stílusjegyeket és jazzt is gazdagon hordoz.

A Kaláka, a szintén Kossuth-díjas magyar együttes 1969 óta rendíthetetlenül és megállás nélkül zenél, így Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Mikó István és Radványi Balázs egy közel 50 éves múltat próbál meg majd feleleveníteni számunkra a koncerten, amelynek a célja, hogy ismét összegyúrja egymással a költészetet és a zenét.

Hallhatunk így majd ismét megzenésített Arany Jánost, Kosztolányi Dezsőt, de József Attilát is. 24 lemezükből válogatva biztosan ezúttal is egy igazán érdekes és emlékezetes koncerttel gazdagítják a látogatókat.