Siófoki programok: Lara De Mara – Égben maradt repülők

Igazán különleges eseményen vehetnek részt azok a siófoki programokért rajongó helybéliek vagy a környékre érkezők, akik február 28-án, azaz kedden este 19 és 21 óra között ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központba.

A Siófok, Fő tér 2-es szám alatt megtalálható épületben ugyanis a Turay Ida Színház előadásában, Szurdi Miklós rendezésében kerül előadásra a Lara De Mara: Égben maradt repülők című darab, amelyet az alkotók úgy jellemeztek, mint zenés titkokat Édith Piaf életéből.

Az előadást több magyar híresség előadásában tekinthetjük meg, ennek megfelelően olyan szereplők lépnek majd színpadra, mint Keresztes Ildikó, Kurkó J. Kristóf, Hűvösvölgyi Ildikó, Topolcsányi Laura, Pásztor Máté, Xantus Barbara vagy Győri Máté.

Az előadás részeként a második világháború utáni időszakba kapunk bepillantást. Pontosan 1947-et írunk, és a világ éppen csak kezd éledezni az átélt borzalmaktól. Ebben a feléledő világban egy csodálatos hanggal megáldott, nagyon törékeny énekesnő úgy gondolja, hogy a megrázó gyermekkor és a számtalan szerelmi csalódás után minden férfi durva, és idejét csak mulatással vagy ivással tölti.

Ekkor azonban megjelenik Marcel Cerdan a nő életében, aki örökre képes megváltoztatni Edith Piaf életét. A híresség később úgy emlékezett vissza Marcelre, mint a férfire, aki megtanította újra élni, aki megszabadította a keserűségtől és a kétségbeesésről, ami a testét és a lelkét egyaránt megmérgezte korábban. Marcel volt, aki bebizonyította neki, hogy a jóság, a derű és a gyengédség még valóban léteznek ezen a világon.

A szerelem azonban talán túl szép, olyannyira szép, hogy még odafent sem nézték jó szemmel, így elrendeltek hozzá egy tragédiát. A helyszín Párizs, 1949. október 27-e, egy New York-i repülőgép, amely váratlanul lezuhan az Azori-szigetek felett…