Siófoki programok: Legénybúcsú a szabadtéri színpadon

Ha még soha életünkben nem jártunk szabadtéri színházban, akkor itt az alkalom, hogy a siófoki programok részeként kipróbálhassuk ezt a különleges élményt, lévén most hétvégén egyenesen a Játékszín érkezik a Balaton fővárosába egy kis érdekességgel.

Augusztus 1-jén, azaz most szombaton 21 órakor ugyanis érdemes lesz megnézni a Jókai parkban felállított szabadtéri színpadon az említett társulat részéről a Legénybúcsú című előadást, mely egy kétrészes vígjátékként kerül bemutatásra, és amennyiben esetleg aznap eső lenne, másnap este (augusztus 2-án) számíthatunk az ismétlésre.

Az előadás Rejtő Jenő: Hercules bonbon című írása előtt szeretne tisztelegni egy kicsit, a főszerepben egy szállodai szobával, ahol két régi jó barát, konkrétabban két háziorvos egy nagy legénybúcsúra készülődik. Alex és Simon ugyanis szeretnének még egyszer utoljára kirúgni a hámból, azonban dacára a alapos szervezésnek, semmi sem úgy alakul, ahogyan kellene.

Bár az egész mű egy szállodai szobában játszódik, azonban csakhamar kiderül, hogy ez a környezet is kifejezetten veszélyes tud lenni, ahol senki sem az, akinek elsőre látszik, a történet szálai pedig egyre zavarosabbá válnak, miközben már senki sem biztos abban, hogy másnap megrendezésre kerül-e a nagy esküvő.

A művet Szente Vajk írta, és vitte színpadra, aki képes volt a végsőkig elmenni azért, hogy bohózatával megnevettessen minket, de még az egyik szerepet is magára vállalta, hiszen ő lett Alex, a vőlegény barátja a színpadon.

Mellette Nagy Sándor kapta a főszerepet, és olyan színészek, illetve színésznők bukkannak még fel a darabban, mint Szerednyey Béla, Bálizs Anett, Lévay Viktória, Csonka András, Dobos Judit, Barabás Kiss Zoltán, Kovács Gyopár, Oláh Béla és Neuhauser Emil Béla.