Siófoki programok: Legyen a feleségem színdarab a szabadtéri színpadon

Nem maradnak elfoglaltság nélkül azok, akik a siófoki programok részeként szeretnének változatos színházi előadásokat megtekinteni, lévén július első hetében már a Siófoki Szabadtéri Színpadon is megtekinthetnek néhány minőségi játékot az érdeklődők.

Július 6-án, azaz most szombaton este 21 órakor ugyanis a szabadtéri színpadon kerül előadásra Edward Taylor eredeti műve alapján, Ruttkay Zsófia fordításában és Kapitány Iván rendezésében a Legyen a feleségem színdarab. A mű főszereplője Jim Watt (Nagy Sándor), aki egy ismert londoni brókercég ifjú vezetőjeként óriási bajba kerül, de nem a tőzsdén akadtak gondok, sokkal inkább a magánéletével, ami rögtön szemet szúrt a vállalat Amerikából hazaérkező elnökének (Bill McGregor, magyar szerepében Gálvölgyi János), aki híres házasságpárti hozzáállásáról. Nem véletlen ezek után, hogy Jim azonnal nekilát, hogy feleséget szerezzen magának, ehhez pedig elsőként hölgy ismerőseit veszi célba.

Ott lesz rögtön Helen Foster (Pataki Szilvia), Jim fotómodellként dolgozó eredeti párja, aki csak akkor játszaná el a férfi feleségét az esti partin, ha valóban oltár elé állítaná, de helyette inkább egy jól fizető munkát, egy reklámcég fotózását vállalja be. Ezek után jöhet az alternatíva, így például Terri Pringle (Lévay Viktória), aki csak azért jelent meg a főnök előtt, hogy aláírasson pár papírt, de mivel nincs ellene egy kis kaland, ezért akár maradna is. A biztos befutó azonban végül Edna Chapman (Kovács Patrícia), a cég takarítónője lesz, aki talán nem a leggyönyörűbb teremtés, de cserébe nagyon jól tájékozott a tisztítószerek piacán, ami az est folyamán még Jim használra válhat.

A mű dramaturgja Búss Gábor Olivér, díszlettervezője Horgas Péter, jelmeztervezője Balla Ildikó, a rendező asszisztensei pedig Skrabán Judit és Petyi János voltak.