Siófoki programok: Lóca együttes vakációs gyermekkoncertje

Bár a Balaton közelsége miatt eddig is jó volt gyereknek lenni a városban, azonban a siófoki programok részeként idén még változatosabb események részeseivé válhatnak a lurkók, sőt mi több, az egész nyári szünetben vakációs gyermekkoncertek kerülnek megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központban, vagy az előtte elterülő Fő téren.

Július 13-án, azaz most kedden például a gyermekek körében népszerű Lóca együttes ad felejthetetlen koncertet az említett helyszínen. Az Érik a ropogós cseresznye címet kapott előadás során a zenekar aktív részvételre ösztönzi a kicsiket és a nagyokat egyaránt, körbejárva az aktuális, az elmúlt, vagy a közelgő ünnepköröket és jeles napokat, illetve eseményeket.

Mindehhez a zenészek kapcsolódó mondókákkal, népdalokkal, valamint népi játékokkal és táncokkal készülnek, melyeket a gyermekek egytől-egyig elsajátíthatnak majd a helyszínen. A tematikus műsorokban a gyerekek aktívan és interaktívan részt vehetnek, miközben hallgathatnak és énekelhetnek is szerkesztett zenés népmese feldolgozásokat, miközben a dalokat és a kapcsolódó történeteket az együttes népi- és klasszikus hangszerekkel adja elő, de a különféle hangkeltő és hangutánzó eszközök alkalmazása egyaránt megtalálható lesz repertoárjukban az élő zenei kíséret során.

A Lóca együttes vakációs gyermekkoncertje természetesen teljesen ingyen látogatható, akárcsak a kapcsolódó programok. A Kálmán Imre Kulturális Központ ugyanis 18 és 21 óra között kézműves foglalkozásokkal és népi játszótérrel várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt, melyeken bárki szabadon részt vehet, akár siófoki lakos, akár éppen turistaként érkezett a városba egy nyaralás kedvéért.