Siófoki programok Lovagias ügy színdarab a Zenthe Ferenc Színház előadásában

Ismét egy népszerű színdarabot tekinthetnek meg minőségi keretek között azok, akik a siófoki programok részeként szeretnének kikapcsolódni, lévén Lovagias ügy címmel érkezik a városba a Zenthe Ferenc Színház előadásában a népszerű zenés vígjáték.

A Hunyady Sándor, Márkus Alfréd és Verebes István által alkotott színdarab egy igazi klasszikusnak tekinthető a hazai színi palettán, a főszerepben Virág úrral, aki minden tekintetben egy régi vágású főkönyvelőnek tekinthető, ezáltal az egész életét ugyanazon cégnél, sőt ugyanazon asztalnál töltött el.

Virág úrról mindenki tudja, hogy precíz és megbízható munkatárs, akinek nincs problémája a határidőkkel, miközben tisztességes családapa is, ezáltal nagyon jól tudja, hogy az illem és a becsület miket követelnek tőle. Persze azért ő is kikezdhető, a gyengepontja például éppen Gizike, a főnök ismert titkárnője, aki viszont észre sem veszi az öregedő könyvelőt.

Mint ahogyan a valóságban is, úgy természetesen a műben is minden életet teljességgel felborít a szerelem, elegendő hozzá egyetlen rossz szó, egy ebből fakadó lovagias helytállás, és máris elindul az úton a lavina, ezzel egyetemben pedig mindaz, amire egy korabeli szerelmi komédiához szükségünk lehet.

Az előadás természetesen a Zenthe Ferenc Színháztól megszokott minőségben, a társulat mindenki által jól ismert színészeivel kerül tálalásra. Kabos Gyula legendás szerepében, azaz Virág úrként Koltai Róbertet láthatjuk majd, feleségeként Vándor Éva bukkan fel, de láthatjuk még a színpadon Házi Anitát, P. Kerner Editet, Erdélyi Gábort, Máté Krisztiánt, Marjai Virágot, Albert Pétert, Farkas Zoltánt és Kántor Zoltánt is.

A Gaál Ildikó rendezésében elkészült műben fontos szerepet kapnak a zenék is, melyeket Darvas Ferenc álmodott meg, miközben a szereplőket Mucsi Balázs díszlet- és jelmeztervező munkáiban láthatjuk viszont a színpadon.