Siófoki programok: madárgyűrűzési bemutató a Töreki tavaknál

Újabb különleges esemény részeseivé válhatunk a változatos siófoki programok által abban az esetben, ha az előttünk álló szombaton, avagy április 16-án délelőtt ellátogatunk a Balaton fővárosában megtalálható Cinege Pihenőbe, ami az ide érkező turisták, valamint a helyiek egyik kedvelt pihenőhelye abban az esetben, ha szeretnének zöldövezetben, a nyüzsgéstől távol eltölteni néhány kellemes percet és órát.

Az említett helyszínen ugyanis szombaton reggel 7 órától kezdődően egész délelőtt egy különleges madárgyűrűzési bemutatóra kerülhet sor, ami eddig szinte csak azoknak a kiváltsága volt, akik szakmabeliek. Az esemény azonban most mindenki számára nyilvánossá és elérhetővé vált, így az ingyenes program részeként bárki ellátogathat a Töreki tavaknál megtalálható Cinege Pihenőhöz, ahol a kérdéses esemény is lezajlik majd.

A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy a kicsiket és a nagyokat egyaránt lekösse ez a különleges bemutató, ellenben érdemes rossz idő esetén érdeklődni a szervezőknél a program megtartásával kapcsolatban, hiszen a madárgyűrűzés egy szabad ég alatt történő elfoglaltság, amit esőben nem lehet elvégezni.

A Cinege Pihenőnél elérhető program során a látogatók és az érdeklődők nem csak a madárgyűrűzés fortélyait ismerhetik meg, hanem azt is, hogy miért olyan nagyon fontos természet- és madárvédelmi szempontból ez a teljesen fájdalommentes és humánus beavatkozás.

A madárgyűrűzés mellett az érkezők ráadásul a környék környezetvédelmi értékei mellett megismerkedhetnek továbbá az itt fészkelő madárfajokkal is, hovatovább Siófok környékének különleges természetvédelmi értékeivel, illetve sajátosságaival.