Siófoki programok: Majestic Sounds hangversenyek és Nyáresti Operett előadások

Nem maradnak elfoglaltság nélkül azok a zenekedvelők, akik a siófoki programok részeként szeretnének kellemes muzsikára lazítani a nyári estéken a Balaton fővárosában, lévén a városban több kapcsolódó esemény is vár majd ránk július második felében.

Idén például már ötödik alkalommal rendezik meg Siófokon a Majestic Sounds hangverseny-sorozatot, melynek első időpontja július 15-én, hétfőn este 22 órakor várható a Siófok, Fő út 57-es szám alatt megtalálható Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban.

A helyszínre látogató hívők és zenerajongók garantáltan páratlan színvonalú orgonakoncertek részesévé válhat, méghozzá a szervező és egyben művészeti vezető, Teleki Miklós, a Siófokon élő Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész közbenjárásával. A nyár hátralévő részében hétfő esténként megrendezésre kerülő programsorozat általában egyórás elfoglaltságokat kínál, méghozzá többnyire orgona- és kamarazenei hangversenyekkel. A rendezvényszéria első fellépője Teleki Miklós lesz, aki Izttzés Tamás hegedűművész társaságában hoz emlékezetes dallamokat a templom falai közé.

Amennyiben inkább az operettet kedveljük, hétfő este 20 órától a Fő téren is megfelelően tartalmas és különleges műsor vár majd ránk, hiszen a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar érkezik a városba, hogy Farkas Pál vezényletével egy fergeteges koncerttel örvendeztessék meg az érdeklődőket.

A Nyáresti Operett előadások részeként megrendezésre kerülő előadáson Denk Viktória és Vörös Edit lesznek a primadonnák, Farkas Tamás a bonviván, Simán Boglárka a szubrett és Jenei Gábor a táncos komikus. A koncertsorozat többi eseményéhez hasonlóan ez az előadás is mindenkinek teljesen szabadon megtekinthető.