Siófoki programok: Majestic Sounds orgonakoncertek a Balaton fővárosában

Siófok mindig is híres volt arról, hogy hol helyi, hol nemzetközileg elismert orgonaművészek által a belvárosi római katolikus plébániatemplomban világszínvonalú orgonakoncertek kerültek megszervezésre. Az idei nyár sem képez kivételt ez alól, így 2017-ben immáron harmadik alkalommal hallhat a nagyérdemű a siófoki programok részeként színvonalas orgonakoncerteket a Majestic Sounds hangversenysorozat részeként.

A kérdéses rendezvény szervezője – és egyben szülőatyja – idén is Teleki Miklós volt, aki Siófok városának Artisjus-díjas orgonaművésze, aki gondoskodott arról, hogy júliusban és augusztusban szinte minden egyes hétfőn változatos orgona- és kamarazenei hangversenyek szórakoztassák az érkezőket.

Az eseményekre a belvárosi római katolikus plébániatemplomban kerül sor – Siófok, Fő utca 57. –, méghozzá minden egyes kijelölt alkalommal este 20 óra magasságában, aminek részeként júliusban olyan fellépők jutottak el a Balaton fővárosába, mint Mali Katalin, a Tihanyi Apátság orgonaművésze, vagy Perneczky Balázs, a szegedi jezsuita templom orgonaművésze.

Természetesen ebben a hónapban egyszer már a fellépők sorát erősítette Teleki Miklós is, aki július 17-én a Siófoki Női Karral lépett színpadra a templomban, de augusztusban, a hangversenysorozat mintegy zárásaként egyszer még láthatjuk, illetve hallhatjuk csodálatos játékát, méghozzá augusztus 14-én, hétfőn este nyolc órakor, Tarkó Tamás trombitaművész társaságában.

Előtte azonban augusztus 7-én is lesz még egy Majestic Sounds orgonakoncert, amelynek központi szereplője Lengyelország egyik legismertebb orgonaművésze, Dr. Tomasz Glanc lesz.