Siófoki programok: Majestic Sounds orgonakoncertek

A különleges komolyzenei koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére idén már negyedik alkalommal kerülnek megrendezésre a siófoki programok részeként a Majestic Sounds orgonakoncertek, melyek az ország legszínvonalasabb ilyen előadásaiként vannak számon tartva.

Akárcsak a korábbi években, úgy idén is a teljes nyári szezont behálózza majd a kérdéses hangverseny-sorozat, mely Teleki Miklós, a városban élő Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész segítségével került megálmodásra, illetve megvalósításra. Az idei esztendőben minden egyes hétfőn este 8 órakor kerül majd sor egy nagyjából egyórás zenei előadásra, melyek főként orgonakoncertek és kamarazenei hangversenyek lesznek a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban, a Siófok, Fő utca 57-es szám alatt.

Az első orgonakoncertre várhatóan július 16-án, hétfőn este 20 órakor kerül sor, méghozzá Teleki Miklós orgonaművész 2018-as új CD-jének lemezbemutató koncertjével, amit július 23-án este Molnár Dániel, az ismert debreceni orgonaművész előadása követ majd Szerelem Csilla énekművész közreműködésével. Július 30-án este 20 órakor aztán Ruppert István, a Zeneakadémia orgonaművésze ad nagykoncertet, amit augusztus 6-án Lozsányi Tamás és Lozsányo Soma orgonaművész duó fellépése követ.

Augusztus 13-án este aztán Virágh András Gábor, a Szent István Bazilika orgonistája ül a billentyűk mögé, a sorozat zárására pedig augusztus 20-án kerül sor, amikor Teleki Miklós ünnepi hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők.