Siófoki programok: május 12-én rajtol a Tour de Hongrie

Az év egyik legnagyobb kerékpáros eseménye indul útnak május 12-én a Balaton fővárosából, így a siófoki programok részeként nekünk is lehetőségünk nyílik első kézből megismerni a Tour de Hongrie rajtját, mely idén is öt napon keresztül öt útvonallal várja az érdeklődőket.

Mindezt közel 800 kilométer tekeréssel, hiszen az idei 42. Tour de Honrie, avagy a Magyar Kerékpáros Körverseny minden nap máshonnan indul majd útnak, de az indulás Siófokról várható, az érkezésre pedig Budapesten számíthatunk majd, azonban csak az első két nap lesz igazán Balaton-központú, a másik három útvonal a magyar tengertől függetlenül indul.

Ennek megfelelően az első napon, azaz május 12-én, szerdán a Siófok-Kaposvár közti útvonal kapja a központi szerepet, aminek részeként 173 kilométert tekerhetnek az elszánt kerékpárosok, hogy aztán másnap, azaz május 13-án, csütörtökön a Balatonfüred és Nagykanizsa közti tájban gyönyörködhessenek.

A harmadik útvonal ismét közel lesz Siófokhoz, az Veszprémből indul majd, és egészen Tatáig tart, ezáltal egy távolságban mindössze 145 kilométeres, de a domborzat miatt így is kifejezetten jó fizikumot igénylő vonalat tekerhetünk majd le.

Ezt követően Balassagyarmat felé vehetjük az irányt május 15-én, szombaton, ahonnan egyenesen Gyöngyösre, a Kékestetőig kerekezhetünk. A verseny egyik leginkább megerőltető útvonala lesz ez, melynek részeként 204 kilométeres szakaszon gyönyörködhetünk a festői tájban.

Az ötödik és egyben utolsó útvonal Budapesten várható, ahol a Hősök terén és a fővárosban kerekezhetünk 92 kilométert, hogy a hét folyamán elérhessük a 794 kilométeres teljes távot.