Siófoki programok: Malek Andi és a Talamba Ütőegyüttes koncertje

A zenekedvelő siófoki programok megszállottjai számára március első hetében is változatos események egész sokasága szolgáltat kikapcsolódást, hiszen a Balaton fővárosába érkezik többek között Malek Andi és az Eszement Meseband, valamint a Talamba Ütőegyüttes is.

Március 6-án és 7-én, azaz most kedden és szerdán délelőtt 10 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központba várják a szervezők a kicsiket és a nagyokat egyaránt, hiszen az Eszement Meseband kíséretében megérkezik Malek Andi, hogy vicces és vidám fellépésével szórakoztassa az apróságokat.

A koncert a szokásos humoros kezdéssel érkezik, ezáltal a koncert kezdetén berobog a színpadra Aranka, a takarítónő, aki bejelenti, hogy a művésznő lemondta fellépését, de majd ő mesét és verset mond, valamint énekel is a gyerekeknek, hiszen az nem túl nagy kunszt.

Persze Arankáról csakhamar kiderül, hogy ő maga lesz a művésznő, kis bevásárlókocsijából, pedig csakhamar előbukkannak Lackfi János, Varró Dániel, Szabó T. Anna és Bartos Erika versei, melyek mellett saját dalok és Halász Judit két klasszikusának átdolgozása is meghallgatható lesz. A színpadon Malek Andi mellett akusztikus gitáron Hámori Máté, bőgőn Frey György, ütős hangszereken pedig Kovács Tamás lesz látható.

Március 6-án, azaz most kedden érdemes lesz ugyanakkor visszatérni délután is a Kálmán Imre Kulturális Központba, hiszen 14 órakor a Talamba Ütőegyüttes fellépését nézhetik meg az érdeklődők. Az 50 perc alatt a föld körül címet kapott előadás egy igazi hangszerbemutatónak ígérkezik, melynek során kicsik és nagyok egyaránt megismerhetik a világ ütőhangszereinek sokszínűségét, miközben a gyerekek játszva tanulhatnak meg zenélni az Artisjus-díjas Talamba Ütőegyüttestől.