Siófoki programok március 15-én

A szokásoknak megfelelően idén sem kell nélkülözniük a változatos eseményeket azoknak, akik március 15-én, azaz nemzeti ünnepünkön a siófoki programok által szeretnének kikapcsolódni, sőt mi több, a kapcsolódó események már március 14-től, szerdától várják az érdeklődőket.

Ennek megfelelően március 14-én délután 14 és 18 óra között Levendula Játszóház és Alkotóműhely várja az érdeklődőket Legyünk bátor jó vitézek címmel, ezáltal a kicsiknek és nagyoknak lehetőségük lesz címert festeni, lovacskát készíteni és keszkenőt hímezni.

Délután 16 órától aztán a Lóca Együttes ad Lovon járok… címmel interaktív gyermekműsort, 17 órakor pedig a Tárkány művek szórakoztatja a legkisebbeket, először egy Huszár gyerek című gyermekkoncerttel, majd egy Gyertek magyar fiúk, kik egyszerre születtünk! című interaktív előadással.

Március 15-én, azaz csütörtökön aztán már délelőtt fél 10-kor indulnak a programok, így először a Siófoki Férfi Dalkör ad ünnepi koncertet, majd 10 órakor dr. Lengyel Róbert polgármester tart beszédet, amit a Balaton Táncegyüttes kapcsolódó ünnepi műsora követ. 11 órakor aztán koszorúzás lesz a Március 15. parkban (a Siófoki Férfi Dalkör közbenjárásával), miközben 10 és 18 óra között ismét Levendula Játszóház és Alkotóműhely várja a legkisebbeket.

A gyerekek itt készíthetnek lovacskát, huszárcsákót, papírkardot, de részt vehetnek különféle célba lövő játékokon, kardozhatnak és megismerhetik János vitéz történetét is. Délután 17 órakor aztán a Kákics zenekar lép színpadra, akik egy 1848-as megemlékező műsorral készülnek, hogy 18:45-kor fáklyás felvonulás indulhasson a helyi katolikus templomtól.

Az ünnepség zárására 19 órakor kerül majd sor, amikor Görgey Artúr születésének 200. évfordulója és a szabadságharc 170. évfordulója alkalmából egy különleges lézershow-t tekinthetnek meg az érdeklődők.