Siófoki programok: március 15-i kikapcsolódási lehetőségek

A korábbi évekhez hasonlóan idén sem maradnak március 15-i kikapcsolódási lehetőségek nélkül a siófoki programok kedvelői, ezáltal Márciusi Ifjak név alatt két napon keresztül, gyakorlatilag egész hétvégén zajlanak majd az események egyszerre akár több helyszínen is.

Március 14-én, azaz szombaton délelőtt 10 órától például a Levendula Játszóház és Alkotóműhely hangolja a szabadságra a legkisebbeket lovacska, huszárcsákó és nemzeti színű koszorú készítésével, amihez népi játszóház kapcsolódik, de ugyanebben az időben a Varga Banda Gólyalábasok is tartanak majd itt egy Szép Huszár című élőzenés, interaktív előadást.

A délután folyamán, azaz 14 és 17 óra között aztán tovább folytatódik a Levendula Játszóház Alkotóműhelye, de közben 16 órakor a Zabszalma együttes előadásában egy Ünnepre fel! című gyerekkoncert várja a kisebbeket, hogy a napot 18 órakor a Góbé zenekar zárja egy ünnepi koncerttel és táncházzal.

A bemelegítés után március 15-én reggel 9:30-kor a Siófoki Férfi Dalkör nyitja meg a napot „Éljen a magyar nemzet” címmel, a főszerepben hazafias és forradalomkori dalok előadásával a Fő téren. 10 órától aztán ismét kinyit a Levendula Játszóház és Alkotóműhely magyar címer festéssel és gyöngyös párta készítéssel, de lesz mesemondás János vitézről, népi játszóház és így tovább.

Míg a kicsik az alkotóműhelyben töltik az idejüket, a felnőttek 10 órától meghallgathatják dr. Lengyel Róbert Siófok város polgármesterének ünnepi beszédét, amit a Balaton Táncegyüttes ünnepi műsora követ „Keljetek fel, Rákócziak!” címmel.

Fél 12 magasságában aztán koszorúzás lesz a Március 15. parkban, melyen a Siófoki Férfi Dalkör és a 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat is közreműködik, de az estét fáklyás felvonulás zárja majd 18:30-tól, a katolikus templom mögött, melyet idén a Balaton Táncegyüttes táncosai tesznek igazán különlegessé.