Siófoki programok: Március 15-i megemlékezés a Balaton fővárosában

Siófok mindig is büszke volt saját gyökereire, illetve a magyar történelemre, éppen emiatt a változatos siófoki programok részeként a városban idén is megemlékeznek majd a március 15-i eseményekről, avagy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Siófok apraja és nagyja összegyűlik majd annak érdekében, hogy a város lakosságának, és az éppen itt pihenő vendégeknek egyaránt méltó és átfogó betekintést adhassanak a 48-as eseményekről. Az egész napos esemény 2015. március 15-én, vasárnap délelőtt fél 10-től kezdődik, és egészen este 8 óráig várja azokat a látogatókat, akik szeretnének méltóképpen megemlékezni a forradalomban elesett hősökről és szabadságharcosokról.

A megemlékezés 9:30-kor kezdődik a Fő téren, ahol a Siófoki Fúvós Zenekar játszik majd többségében az emléknaphoz kapcsolódó forradalmi tételeket. A félórás műsort követően 10 órakor egy átfogó megemlékezés veszi kezdetét, amelynek során ünnepi beszédet mond dr. Lengyel Róbert polgármester, de Édes hazám, Magyarország cím alatt egy műsorral készülnek a Siófoki Perczel Mór Gimnázium diákjai is.

Ezt követően 11 órától koszorúzás lesz a Március 15. parkban, ahol a Siófoki Fúvós Zenekar és a Siófoki Férfi Dalkör is előadással készül. Az események aztán este 7 órakor folytatódnak majd, amikor megkezdődik a fáklyás felvonulásra való gyülekezés a Millennium park Fő utca felőli oldalán.

A felvonulásra fél 8-kor kerül sor, ami a Március 15. parkig tart majd, ahol a résztvevők „Túl a vízen…” címmel egy népzenei daljátékot tekinthetnek a történelem ezen viharos időszakából, majd végezetül a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat zárja a megemlékezést.