Siófoki programok: Máté Péter – S. Nagy István: Egy darabot a szívemből

Valentin-nap másnapján egy igazán különleges előadásra szólítja a színház szerelmeseit a Kálmán Imre Kulturális Központ (Siófok, Fő tér 2.), ahol a siófoki programok részeként egy igazán klasszikus musical kerül előadásra a nagyszerű és nemzetközi színvonalú darabjairól híres Pannon Várszínház előadásában.

A Máté Péter – S. Nagy István által jegyzett Egy darabot a szívemből című musical ugyanis február 15-én, este 19 és 21 óra között kerül előadásra, méghozzá olyan nagyszerű színészek tolmácsolásában, mint: György-Rózsa Sándor, Zayzon Csaba, Szente Árpád Csaba, Keresztesi László, Molnár Ervin, Szelle Dávid, Punk Péter, Lechés Márton, Farkas-Csányi Attila, Pánics Lilla, Kovács Ágnes Magdolna, Telegdi Kamilla, Nemcsók Nóra, Dudi Viktória, Kovács Fruzsina, Staub Viktória, Iker Bianka, Holczer Réka.

A Vándorfi László által rendezett darab egy kissé melankolikus kordokumentum az elvágyódásról, a hatvanas évek Magyarországáról, középpontjában egy érettségiző osztállyal, amelyik éppen a jövőt tervezi a vasfüggöny mögött, a szocializmus rabságában.

A fiatalok mind arról álmodoznak, ami a távoli nyugatról érkezik, szeretnék a szabadságot, az ottani lehetőségeket, de a disszidálástól a retorziók miatt nagyon félnek.

Az osztály két vezéralakja, avagy Tomi és Robi azonban teljesen különböző utakon indulnak el, és míg egyikük a szabadságot választja magának, a másik azonban inkább itthon marad, miközben végig követhetjük életüket az anyai féltéstől és a bulis haveroktól kezdve az öreg lemezáruson és a szétszakadó barátságokon át az első szerelmekig bezárólag.

Mindezt az akkori fiatalságra jellemző pörgéssel, hétköznapi örömökkel, fékezhetetlen humorral, reménykedéssel és életigenléssel, feledhetetlen slágerek társaságában.