Siófoki programok: Medvék minden mennyiségben bábelőadás

Dacára annak, hogy itt az ősz és az iskolaszezon, a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik pótolni egy kicsit gyermekeinkkel a kissé szerényre sikerült nyári szezont, méghozzá egy minőségi bábelőadással.

Október 9-én, pénteken délelőtt 10 órakor ugyanis érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol a Vaskakas Bábszínház tart majd egy különleges és minőségi bábelőadást, méghozzá Medvék minden mennyiségben címmel.

A már címével is rendkívül beszédes előadás főszereplői a mackók. Lehetnek ezek valódi játékok, plüssök, származhatnak a játékboltból, a bazárból vagy az áruházból, akár még egy desszert csomagolásáról is, sőt lehetnek képzeletbeliek, akkor is szeretjük őket.

Mert a macikkal megoszthatjuk az ágyunkat, az életünket, tudunk velük beszélgetni – gyakran őszintébben, mint embertársainkkal –, kitalálhatjuk mire gondolnak, mit néznek, mire vágynak, mire tanítanak éppen minket, és ha szükséges, akkor le is szidhatjuk vagy korholhatjuk őket.

Nem véletlenül, hiszen a mackók azért vannak, hogy játszhassunk velük, de a bábelőadásból kiderül, hogy nemcsak mi játszunk velük, hanem ők is játszanak velünk. Hogy miként? Erre a kérdésre is választ ad a Vaskakas Bábszínház!

A társulat az Aprók Színházával készül, ami azt jelenti, hogy főként 4 éven aluliak számára ajánlott előadásról beszélünk, amit természetesen nagyobbak is élvezhetnek, hiszen Tandori Dezső Kossuth-díjas költő verseire épül az egész mű.

A bábszínház 25 perc hosszúsággal rendelkezik, amit 15 perc kötetlen játék követ, látogathatósága pedig mindenkinek ingyenes.