Siófoki programok: megkezdődnek a balatoni orgonakoncertek

Majestic Sounds címmel a siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére hamarosan elindulnak az orgonakoncertek a Balaton fővárosában, így bár a magyar tenger körüli városok több gyönyörű templomában találkozhatunk az eseménnyel, a legtöbb időpont Siófokon várható.

A szervezők célja, hogy az eseménnyel rendkívül magas, minden tekintetben nemzetközi színvonalú, ám mégis közönségbarát orgonakoncertekkel szolgálhassanak a zene kedvelőinek.

Ebből kifolyólag minden egyes koncerten az orgona kapja majd a főszerepet, ellenben természetesen lesznek olyan koncertek is, amelyeken más hangszerek szintén szerepet kapnak, sőt mi több, emberi hang, ezáltal kórusok és szólóénekesek színesítik a hangversenyeket.

Az eseménysorozaton az ország leghíresebb orgonistái, igazi művészek várják majd az érkezőket, méghozzá minden esetben változatos műsorokkal.

Siófokon mindhárom történelmi felekezet csatlakozik a kezdeményezéshez, ezáltal a városban a római katolikus Plébániatemplomban, az evangélikus templomban és a református templomban egyaránt várhatók a nyár folyamán orgonakoncertek.

Az eseménysorozat június 27-én, szombaton kezdődik el, és július 18-ig bezárólag három szombaton át várja az orgona hangjának kedvelőit a római katolikus templomban. Ezt követően július 25-én, majd augusztus 1-jén számíthatunk előadásra az evangélikus (Makovecz) templomban, majd végül a református templomban is megrendezésre kerül két orgonakoncert, így augusztus 8-án és 15-én.

Minden egyes koncert szombatonként, este 8 órától veszi kezdetét, és általánosságban 1-1,5 órás időtartamig húzódik el az adott művész és program függvényében.