Siófoki programok: megnyílt a Balaton Szalon és A szegények szolgálatában kiállítás

A változatos siófoki programok részeként két újabb nagyszerű és egyben rendhagyó, országos szinten is igazán különlegesnek számító kiállítás nyílt meg a Balaton fővárosában, amelyek jóvoltából egy igazán új arcát ismerhetjük meg a városnak, a magyar tengernek és a vallásnak is. Lássuk a részleteket!

Az első tárlat a Balaton Szalon kiállítás lett a Kálmán Imre Kulturális Központ emeleti galériájában (Siófok, Fő tér 2.), amely egészen augusztus 18. péntekig marad látogatható az érdeklődők számára. A Siófok-térségi Helyi Érték Egyesület által megvalósított tárlat szervezői azzal a céllal hozták létre ezt a különleges kiállítást, hogy kiállítási lehetőséget biztosítsanak a Balaton térségében élő, MAOE-tagsággal rendelkező grafikusok és festőművészek számára.

Az eseményt Kerény Imre, miniszterelnöki megbízott nyitotta meg Kersák Edina oratóriumi énekművész, valamint Bernáthné Fülöp Zsuzsa zongorakíséretének társaságában. A kiállítókat és a meghívottakat Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség elnöke, dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, valamint Varga Amár László festőművész, illetve a MAOE képzőművészeti tagozatának elnöke köszöntötte, akik a kiállítás védnökeinek a Balatoni Szövetséget, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületét és természetesen Siófok Önkormányzatát tették meg.

Szintén a Kálmán Imre Kulturális Központ ad otthont a város egy másik különleges kiállításának is. Az előcsarnokban megrendezésre kerülő A szegények szolgálatában kiállítás a Ferences Szegénygondozó Nővérek Közösségének 90. évfordulójának alkalmából került megrendezésre, és egészen augusztus 28-ig marad megtekinthető az érdeklődők számára, méghozzá teljesen ingyenes formában.

Az eseményt Varga László, kaposvári megyéspüspök által celebrált mise nyitotta meg, miután leleplezték a Ferences Szegénygondozó Nővérek életét bemutató tárlatot, amihez az AcapPelso énekegyüttes biztosított különleges zenei aláfestést.