Siófoki programok: megnyitja kapuit a Siófoki Nagystrand és a Plázs

Koronavírus ide, koronavírus oda, a siófoki programok részeként ismét visszatérhet az élet a Balaton fővárosába, aminek az egyik első eleme az lesz, hogy megnyitja kapuit a Siófoki Nagystrand és a Plázs, amire rögtön egy óriási szezonnyitó hétvégével kerülhet majd sor, hogy elfelejthessük az elmúlt hetek és hónapok kellemetlenségeit.

A kormány intézkedéseinek értelmében ugyanis újra kinyithatnak a strandok és a fürdőhelyek is, ennek megfelelően május 29-én, azaz most pénteken reggel 9 órai kezdettel útnak indul a szezonnyitás a Petőfi sétány 3-as szám alatt megtalálható Nagystrandon, vagyis kijelenthető, hogy ezen a napon hivatalosan is berobban majd a balatoni nyár.

Természetesen az aktuális járványhelyzethez igazodva mind a Siófoki Nagystrand, mind a Plázs Siófok a korábbi évekhez mérten teljesen újdonságnak ható friss biztonsági előírásokat és extra higiéniai intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy a vendégek maximális biztonságban élvezhessék a strandolás örömeit.

A mintegy 670 méteres partszakaszon egyébiránt egymástól kellemes távolságban élvezhetik majd a fürdőzés örömeit az emberek, méghozzá külön játszótérrel és gyerekeknek szánt medencével, a Plázson a megszokott hófehér homokos parttal, illetve a kapcsolódó tengerparti hangulattal, hűsítő italokkal, óriáskerékkel, illetve az új előírások ellenére is a balatoni nyár hangulatával.

Ezen felül a szervezők a gyereknapra való tekintettel minden 14 éven aluli gyerek számára ingyenes belépést biztosítanak a hétvégén a strandra, de az óriáskerékre is kedvezményes jegyet válthatnak majd az érdeklődők.