Siófoki programok: Melodika Project koncert és Országos Érmegyűjtő Találkozó

A különleges események kedvelőinek legnagyobb örömére június utolsó hétvégéjén is brillíroztak a siófoki programok szervezői, hiszen két olyan különleges elfoglaltság várja a látogatókat, melyek bár egészen eltérőek egymástól, de garantáltan alkalmasak a kikapcsolódásra.

Június 30-án, vasárnap este 18 órakor ugyanis tovább folytatódik a Jókai parkban a Zene a Zöldben programsorozat, aminek részeként ezúttal a Melodika Projekt érkezik Siófokra, hogy a legkülönfélébb dallamokat varázsolják a fülünkbe. A Melodika Projekt egy három főből álló hangszeres brigád, melyben egy melodika/zongora, egy klasszikus gitár és különféle ütőhangszerek szólalnak meg, méghozzá különféle ismert melódiákat megszólaltatva a színpadon. A legtöbb tétel ismert slágerekre vagy betétdalokra épül fel, méghozzá egészen sajátos átdolgozással, hiszen a zenekar a legkülönfélébb zenei stílusokat keveri össze annak érdekében, hogy végül valami egészen új és szokatlan szülessen.

Ennek megfelelően a Melodika Projekt koncertjén nem meglepő, ha egyetlen dalban Bartók mellé a flamenco, a popzene és a magyar népdalok sajátossága is megmutatja magát. A koncert teljes egészében ingyen látogatható!

Ha kedveljük a különféle érméket, esetleg nagy gyűjtői is vagyunk ezeknek, akkor nekünk is ott a helyünk az immáron 24. alkalommal megrendezésre kerülő 24 Országos Érmegyűjtő Találkozón. A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének siófoki divíziója által szervezett eseményre a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskolába (Siófok, Koch Róbert utca 8.) kerül sor június 30-án, azaz most vasárnap, és nemcsak a már tapasztalt éremgyűjtőket szólítja meg, hanem bárkit, akit érdekel a téma.