Siófoki programok: Menhelyi Állatok Karácsonya

A karácsony közeledtével megszaporodnak azok a siófoki programok, melyek részeként vagy a jótékonykodás, vagy az ünnepekre való felkészülés kapja a központi szerepet, így december második hetében több ilyen esemény is várja majd az érdeklődőket.

December 15-én, azaz ezüstvasárnap déltől érdemes például ellátogatni a Siófoki Állatvédő Alapítvány menhelyére, hiszen vészesen közelednek a karácsonyi ünnepek, és sajnos az idei esztendőben is rengeteg állatnak kell gazdi nélkül eltöltenie az ünnepeket.

Sokan az utcákon fagyoskodva, a szerencsésebbek viszont legalább a menhely rácsai között ünnepelhetnek, és amennyiben idén szeretnénk legalább egyiküknek szebbé varázsolni a karácsonyt, akkor a Menhelyi Állatok Karácsonya program részeként lehetőségünk lesz kiválasztani egyet.

Nem kell hazavinni, nem kell gondoskodni róla, csak egy pár órát adjunk neki az életükből, vigyük el sétálni, törődjünk vele, vigyünk neki ajándékot, hiszen ők is ugyanúgy tudnak örülni az ilyen programoknak és elfoglaltságoknak, mint mások.

A menhelyi állatokat, a kutyákat és a cicákat természetesen megannyi más apró ajándékkal is megsegíthetjük az ünnepek alkalmából, így tápok, konzervek, alom, játékok, de néhány meleg takaró is örömet csal majd az arcukra.

Amennyiben már a karácsonyra „spájzolnánk”, és szeretnénk helyi vagy kistérségi termelők garantáltan szívvel és lélekkel készített ételeit és italait tenni a karácsonyi asztalra, esetleg ajándékait és termékeit a karácsonyfa alá, akkor a Spájz Értékpiacon a helyünk.

A december 15-én, azaz vasárnap reggel 8 órától megrendezésre kerülő termelői piacon újfent rengeteg kézműves termék, jó minőségű borok, sorok, pálinkák, zöldségek, gyümölcsök, kompótok, lekvárok, szörpök, zöldségkrémek, mézek és egyéb finomságok várják az érkezőket.