Siófoki programok: Mennyei hang! színházi előadás a Szabadtéri Színpadon

Akik szeretik a minőségi színházi előadásokat, azok augusztus 24-én feltétlenül látogassanak el Siófokra, ahol a Szabadtéri Színpadon a nyár utolsó előadását tekinthetik meg este 21 óra magasságában, méghozzá a Peter Quilter által írt Mennyei Hang! regény átdolgozásával a főszerepben, melyet Florence Foster Jenkins, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjének igaz története ihlette.

Florence Foster Jenkins valóban élt és létezett, 1868-ban született az amerikai Pennsylvaniában, 1912-től pedig operaénekesnőként nagy sikerrel koncertezik, sőt saját lemezt is készít. Nagyon gyorsan és nagyon vadul él, 1944-ben bekövetkező haláláig az éneklésnek szenteli mindennapjait, ami annak fényében különösen vicces, hogy bár lelkében ott él a zene, a hangjával és a produkciójával akadnak gondok, hiszen operaénekesnő ide vagy oda, se ritmusérzéke, se hallása nem volt, de ez egyáltalán nem zavarta rajongóit.

Ennek az oka főként az volt, hogy Jenkins egy igazi jelenség volt, korának legnagyobb prédikátora, aki az összes előadásán elképesztő mennyiségű szeretetet tudott átadnia közönségnek, méghozzá hit és nemesség társaságában, hogy a fals hangok már senkit sem érdekeltek. Élete jól dokumentált, így tudjuk, hogy első hangversenyét New York City-ben adta, a Ritz-Carlton bálteremben, de az utolsót is ebben a városban, csak éppen a sokkal nívósabb Carnegie Hallban. Ha az énekesnő koncertet tartott, arra minden jegy már elővételben elkelt, sőt mi több, gyakran ennek dacára is sorokban álltak az utcán a rajongók abban reménykedve, hogy bejuthatnak és megnézhetik, meghallgathatják ezt a nem mindennapi produkciót.

Ezt a különös élettörténetet ismerhetjük meg most néhány nagyszerű magyar színész és színésznő előadásában, így Florence szerepében Bánsági Ildikót köszönthetjük majd, de láthatjuk a színpadon Gálvölgyi Jánost, Szemenyei Jánost, Lévay Viktóriát, Murányi Tündét és Bacsa Ildikót is. A közel 2 órás előadást egyetlen szünettel nézheti meg a közönség, méghozzá Bagó Bertalan rendezésében.