Siófoki programok: Menopauza színházi darab a Játékszín előadásában

A színházi előadásokat kedvelő helyiek és a környékre látogatók sem maradnak elfoglaltság nélkül augusztus első hetében a nyár fővárosában, a siófoki programok részeként ugyanis ismét a SzínPartra látogat a Játékszín.

Az ismert társulat augusztus 9-én, vasárnap este 21 órakor állítja színpadra legújabb darabját, mely Menopauza címmel egy igazi vígjáték lesz a sorban, melyet különleges környezetben, szabadtéren tekinthetnek meg az érdeklődők, ami azt jelenti, hogy eső esetén az előadás természetesen elmarad.

A Bach Szilvia és Galambos Attila fordításában magyarra átírt darab egy teljesen hétköznapi eseményt állít a középpontba, a főszerepben négy nővel, illetve egy olyan cselekménnyel, ami bárkivel megeshet, ha már benne van a korban, és közel áll a menopauzához.

Az előadás története napjainkban játszódik, egészen pontosan a New Yorkban megtalálható Bloomingdale áruház falai között, noha a világ bármelyik másik helyszínén is lehetne. A történet négy hölgyével pontosan megesik az, amiről senki sem szívesen szeret beszélni, mert egy igazi tabutéma. A változókor.

A mű azonban humoros formában mutat be sokak számára ismerős sorsokat, méghozzá világhírű slágerek előadásában, a színpadon a magyar színjátszás négy igazi dívájával és csodájával, akik nemcsak nagyszerűen hozzák a szerepüket, de énekhangjuk is elragadó. ők sorban: Hernádi Judit, a profi, Szulák Andrea, a vega, Tóth Enikő, a celeb, valamint Náray Erika, a hátébé.

A több mint 2 órás előadás egyetlen szünettel lesz megtekinthető, méghozzá Tallós Rita rendezésében, Gulyás Levente zenei vezető, Lőkös Ildikó dramaturg, Kovács Yvette Alida díszlettervező, Papp Janó jelmeztervező és Tallós Andrea koreográfus közbenjárásával.