Siófoki programok: Menopauza színházi előadás

A kulturális műsorok kedvelőinek legnagyobb örömére július második felében sem kell nélkülöznünk a kapcsolódó siófoki programokat, ezáltal színházi előadásokból és koncertekből sem lesz hiány a Balaton fővárosában.

Július 20-án, most szombaton este 21 órakor például érdemes lehet ellátogatni a Siófoki Szabadtéri Színpadhoz, ahol Jeanie Linders legendás regénye alapján ismert magyar színésznők előadásában láthatjuk a Menopauza című színdarabot. A modern kori New Yorkban, a híres Bloomingdale áruházban játszódó történet bárkivel megeshet, ha nő és elhagyta a változókort, ezáltal bárki lehetne a négy főszereplő bőrében, akikkel olyan dolog törénik, amiről senki sem beszél szívesen, mert általában tabu.

A színdarab azonban ledönti ezeket a tabukat, méghozzá ismerős sorsokkal, világslágerekkel, illetve sok-sok humorral. Mindezt ráadásul páratlan szereposztásban, hiszen olyan színésznők lépnek színpadra ezen az estén, mint Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő vagy Náray Erika. A Tallós Rita rendezésében készült előadás 2 óra 20 perc hosszúságú lesz egyetlen szünettel.

Ha a színjátszás helyett inkább az élőzene örömeinek adóznánk, látogassunk el július 19-én, pénteken este 20 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központban megtalálható KulTeraszra, ahol Hrutka Róbert és Grecsó Krisztán adnak majd közös koncertet Libikóka címmel.

A teljesen ingyen látogatható zenei esemény egy igencsak különös kulturális megmozdulás lesz, hiszen az ismert író a népszerű zeneszerzővel szövetkezve dalban mondják és mesélik el történeteiket, vagyis találkozik egymással a zene és az irodalom, a főszerepben egy rendhagyó zenés darabbal, valamint anekdotákkal, melyek nem a fiókba valók.