A siófoki programok miatt a rossz idő sem űzte el idén a vendégeket

Az idei évben aligha beszélhettünk igazán forró és meleg nyárról. Noha voltak időszakok, amikor igazi kánikula volt, azonban összességében inkább a rossz idő jellemezte a legmelegebb évszakot, ami természetesen megmutatkozott a hazai turizmusban is. A legfrissebb hírek szerint azonban a Balaton fővárosa az egyetlen kivétel volt, a változatos és folyamatos siófoki programoknak köszönhetően ugyanis még a rossz idő sem űzte el a vendégeket a településről.

Minderről Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesületének elnöke számolt be a sajtónak, aki kiemelte, hogy mindent összevetve a szezon jól alakult a város számára, hiszen még a rossz idő és a rossz nyár ellenére is tovább nőtt a siófoki vendégéjszakák száma.

Mivel az idő gyakran nem volt túl kedvező a strandolók számára, ezért az elnök úgy véli, hogy inkább a gazdag és változatos siófoki programok voltak azok, amelyek maradásra ösztönözték a vendégeket.

Ennek köszönhetően a város és régiója további növekedést mutatott a vendégéjszakák számát tekintve, ami az utóbbi években is jellemző volt Siófokra, ezáltal idén talán az egymilliós álomhatárt is átlépheti majd az összesített adat az év végéig.

A siófoki programoknak köszönhetően ugyanis a város már az év első felében 7-10 százalékkal tudta növelni vendégforgalmát, és bár a további adatok összesítésre várnak, azt már ennek ellenére is tudjuk, hogy a szállodák jelentős része nagyon jól és megfelelő telítettséggel üzemelt egész nyáron.

Az esős és alapvetően hűvösebb időjárás inkább a kempingeknek és a vízpart menti szolgáltatóknak okozta a legnagyobb problémákat, de a változatos programkínálat miatt Siófok városában minden nyári estén volt élet az utcákon, ami rossz idő esetén más balatoni városokra nem igazán jellemző.

Hoffmann Henrik szerint ez volt az, ami nagyon kedvezően hatott a kereskedelmi szálláshelyek forgalmára is. A nyári szezon legkedvezőtlenebb időszaka egyébiránt a július volt, de augusztusban még a korábbi évekhez mérten is 5-10 százalékos növekedést mutatott az éttermek és a szálláshelyek forgalma, ami ellensúlyozni tudta a korábbi hónap kiesését.

A városvezetés a fentiek hatására vélhetően a jövőben, ezáltal 2015-ben is a nívós siófoki programokra alapozza leginkább a település idegenforgalmát, ezáltal bármikor is látogassunk el a Balaton fővárosába, unatkozni garantáltan sosem fogunk.