Siófoki programok: Mikulásnap és jótékonysági est az ünnepek alkalmából

A második adventi hétvége előtt még megérkezik a Mikulás, amihez kapcsolódóan a siófoki programok részeként természetesen több kapcsolódó elfoglaltság is várja majd az érdeklődőket.

December 5-én, azaz csütörtökön délután 13 órától a szervezők például mindenkit szeretettel várnak a város Fő terére, méghozzá az V. Belvárosi Mikulásnap alkalmából, mely idén már hagyományos formában kerül megrendezésre a gyermekek legnagyobb örömére.

Természetesen a szervezők azért a felnőtteket is sok szeretettel várják a helyszínen, hiszen a csodálatos programokat nemcsak változatos elfoglaltságok, hanem forró tea és aprósütemény is várja, az est fénypontja pedig természetesen a Mikulás érkezése lesz, akitől ajándékot kapnak majd a gyerekek.

A Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja is külön rendezvénnyel, konkrétan egy Télapó ünnepséggel várja majd a gyerekeket, főként a siófoki általános iskolák első és második osztályos tanulóit, akik december 6-án, délelőtt 10 órakor köszönthetik majd a Mikulást a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Ha már közeleg a karácsony és a szeretet ünnepe, minden adakozó kedvűt sok szeretettel várnak a szervezők december 7-én, azaz szombaton délután 16 órától a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol Új remény név alatt egy adventi jótékonysági est várja majd az érdeklődőket.

A Nagyné Hoci Ili fővédnöksége mellett induló rendezvényt Dr. Makkos Norbert bíró egészíti majd ki egy átfogó előadással, méghozzá Hömöstrei Péter műsorvezető konferálásának társaságában, miközben a zenei aláfestést és a nagy koncertet Teleki Miklós orgonaművész és a Dél-balatoni Advent Kórus biztosítja.

A Reménység Alapítvány és a Hetednapi Adventista Egyház szervezésében várható eseményre többféle címletben kapható támogatói jegy, melyek mellett külön felajánlásokat is fogadnak a szervezők, akik a koncert végén a befolyt összegeket átadják a támogatásra kiválasztott családok részére.