Siófoki programok – Mindenkit vár a Balatoni Hajózás napja!

Aki nagy rajongója a hajózásnak, ezen felül pedig a változatos siófoki programoknak, az feltétlenül látogasson el szeptember 20-án, avagy most szombaton a Balatoni Hajózás napjára, ami csak úgy, mint korábban: idén is Siófok városában került megrendezésre.

Az eseményen nem csak a balatoni hajózáshoz köthető siófoki programok, hanem rengeteg egyéb elfoglaltság is várja a látogatókat, ezáltal fellép például a Csík zenekar, valamint a The Cabon Fools is.

A Balatoni Hajózás napjának központi helyszíne idén is a siófoki kikötő lesz, ahol már délelőttől várják az érdeklődőket a szervezők, ezáltal 10 órától késő délutánig kedvezményes sétahajózáson vehetünk részt – méghozzá a Szaturnusz kalandvitorlással, valamint a Tünde nosztalgiahajóval.

A szervezők gondoltak a legkisebbekre is, ezáltal indul például Mesehajó is, ahol Varázs Tamás ad másfél órás műsort a kicsiknek és nagyoknak, de 15 perces élményhajózásnak is részesei lehetünk a Magor gyorshajó fedélzetén. A nap egyik fénypontja ugyanakkor kétség kívül a The Carbon Fools koncertje, akik nem a szárazföldön, hanem egy balatoni kompon adják majd elő jól ismert slágereiket.

A helyszínen természetesen számtalan egyéb siófoki programok is várják majd a látogatókat, így bemutatkozik például a Magyar Honvédség járőrnaszádja a Baja hadihajóval, de megtekinthető lesz a helyszínen a VMSZ Rupert motoros sürgősségi mentőhajója is, ami alighanem a Balaton leggyorsabb vízi járműve.

siofok kikoto

 

Természetesen nem hiányozhatnak a Balatoni Hajózás napjáról a tó vízirendészei sem, akik egy rendőrségi motoros hajóval érkeznek a helyszínre, de nem csak a vízen, hanem a szárazföldön is rengeteg izgalom és érdekesség várja az érdeklődőket.

A veteránautó felvonulás és kiállítás mellett ugyanis a helyszínre vonul a Tűzoltóság, akik tűzoltóautó kiállítás mellett, tűzoltó jelmezekkel, illetve ehhez a csodálatos szakmához kötődő játékokkal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A legkisebbek számára a helyszínen természetesen ugráló vár, arcfestés és csillámtetoválás a rendelkezésükre áll majd, miközben a háttérben a Csík zenekar népies dallamaira szórakozhatnak a felnőttek.

Ha tehát változatos siófoki programokra vágyunk, látogassunk el hétvégén a Balatoni Hajózás napjára, ami a város kikötőjében kerül megrendezésre.