Siófoki programok: A mindent látó királylány bábelőadás

Főként a kisebbeket várja egy elragadó előadással most kedden és szerdán, azaz február 27-én és 28-án a siófoki programok részeként a Kálmán Imre Kulturális Központ, melynek színháztermében a Vaskakas Bábszínház visz színpadra egy igencsak tanulságos, ámde mégis csak kevesek által ismert történetet, melynek címe A mindent látó királylány.

A kérdéses művet egy különleges bábelőadásban viszi színpadra a bábszínház, akik Rézi, a mindent látó királylány történetét ismertetik meg a kicsikkel és a nagyokkal egyaránt. Rézi egy nagyhatalmú, gazdag, ámde boldogtalan királykisasszony, hiszen hiába vágyna már a szerelemre és a kisbabákra, rendre olyan kérők érkeznek, akik nem felelnek meg neki.

Az egyik eszetlen, a másik tétova, a harmadiknak nincs esze, a negyedik együgyű, az ötödik iskolakerülő, egyszóval a kisasszony már teljesen letesz arról, hogy valaha is megtalálja a szerelmet. Márpedig ő nem is kér túl sokat leendő kérőjétől, csak annyit, hogy a tökéletes kiválasztott úgy bújjon el előle, hogy ne találhasson rá. Csakhogy erre egyikük sem volt képes.

A hárpiatermészetű királylány így vélhetően megmaradt volna vénlánynak, csakhogy édesapja megelégelte ezt a színjátékot, ezáltal XIII. Teszetosza Henrik kihirdette, hogy a következő férfi, aki benyit hozzájuk a trónterembe, ő lesz lánya leendő férje. Lehet az a valaki akárki, szegény is, gazdag is, rút is, délceg is, sánta is, de akár még fogatlan is, ő lesz Rézi királylány párja és a leendő király.

Alighogy a király kihirdeti ezt, a trónterem ajtaján benyit egy férfi, de ez a valaki nem egy átlagos férfiú lett! Hogy mégis kicsoda? Látogass el kedden vagy szerdán délelőtt a Kálmán Imre Kulturális Központba, és derítsd ki magad!