Siófoki programok: NABE Zöld Fesztivál

Egy igazán különleges zöld eseménnyel várják a szervezők azokat a siófoki programokért rajongó érdeklődőket, akik szeretnének a hétvégén kiszakadni egy kicsit a mindennapokból, a természetben akarnak tölteni néhány órát, miközben a család minden tagja talál magának elfoglaltságot, és a maga szintjén képes bővíteni ismereteit a környezetvédelem területén.

A NABE Zöld Fesztivál idei mottója ugyanis nem más, minthogy a Jövőd a Balaton, így aki 2017. május 27-én, avagy most szombaton ellátogat Siófok Fő terére, az délelőtt 10-től egészen késő délutánig átfogó családi programokkal, szabadtéri játékokkal kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és zöld kiadványok lapozgatásával töltheti el az idejét.

A fesztivál részeként fogadóórát tartanak mindemellett különféle balatoni szakemberek, de lesz környezeti tanácsadás, kiállítások, helytörténeti séta, hovatovább NABE csoportok bemutatkozására is sor kerül majd.

A konkrétabb programok tekintetében a nap folyamán egy interaktív író-olvasó találkozó valósul majd meg Telegdi Ágnessel, az ismert mesekönyv íróval, aki dedikálja is műveit, a kedvezményes könyvvásár mellett pedig tombola, mesesarok, sőt zsákba mackó is várja az apróságokat.

A családi programok közül kiemelendőek azok a kézműves foglalkozások, amelyek során az érkezők elsajátíthatják, hogy miként lehet a régiből-újat varázsolni, miközben a szabadtéri játékok részeként lett Balaton játszóház, sőt mi több, öko babaház is berendezésre kerül. Lesznek továbbá bemutatók, természetvédelmi ismeretterjesztés, speciális vízkóstolás a vízbárban, a helytörténeti sétáknak hála pedig még azok is jobban megismerhetik Siófokot, akik egyébként itt élnek, és minden nap a városban járnak.