Siófoki programok: Nagy Sportágválasztó 2016

Egy igazán átfogó eseményre hívják a sportkedvelő siófoki programok szerelmeseit a szervezők a Beszédes József Általános Iskolába a szervezők, ahol immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre 2016. szeptember 23-án a Nagy Sportágválasztó, avagy a Sport Napjai névre keresztelt programsorozat.

A VI. Siófoki Nagy Sportválasztó lényege az, hogy a város lakói, ezáltal kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek azzal, hogy milyen sportolási lehetőségek is várnak rájuk ideiglenesen, alkalmi jelleggel, vagy rendszeresen a Balaton fővárosában, illetve annak közvetlen közelében.

Ennek érdekében megálmodták a kérdéses rendezvényt, méghozzá a helyi lehetőségekhez és adottságokhoz viszonyítva, hogy a Szépvölgyi utca 2-es szám alatt megtalálható Beszédes József Általános Iskola falai között mindenkinek lehetősége nyílik a legkülönlegesebb, legspeciálisabb, de akár még a legáltalánosabb sportok kipróbálására is.

Az eseményen és a helyszínen ismét képviseltetni fogják magukat hazánk legnagyobb és legismertebb bajnokai, de az év egyik legnagyobb különlegességét a Siófoki Sportgimnasztikai Egyesület, avagy a SISE bemutatkozása adja majd, amely bár 1920 óta létezik hazánkban, de mégis nagyon kevesen ismerik, holott egy igazán gazdag, színes és egyben sokrétű mozgásanyagot garantál a sportolók és a nézők számára egyaránt.

A Nagy Sportválasztó egyébiránt eredetileg fővárosi centralizációval indult el, majd 2010-ben sikeresen túllépett Budapest határain, így ekkor már Siófokon is találkozhattak a rendezvénnyel az érdeklődők, méghozzá díjmentesen és korhatár nélkül.

A szervezők célja ugyanis az, hogy a gyerekekkel és a felnőttekkel egyaránt megismertessék a mozgás fontosságát, megszerettessék velük a sportot, és segítséget nyújtsanak az érintettek számára a hozzájuk illő sporttevékenység kiválasztásában.