Siófoki programok: néptánc és csembaló est

Az underground siófoki programok kedvelőinek, a néptánc és a komolyzene szerelmeseinek sem kell unatkozniuk augusztus második hetében a Balaton fővárosában, hiszen a szervezők gondoskodtak arról, hogy kevésbé ismert előadókat is megtekinthessenek a helyszínre érkezők.

Augusztus 15-én, azaz most szerdán például a Belvárosi Néptánc Estek részeként érdemes lesz kilátogatni a siófoki Fő térre, ahol ezúttal a Duna Művészegyüttes – Szerelemkert című előadását tekinthetik majd meg az érkezők. A Nemzeti Táncszínház szervezésében este 19:30-kor kezdődő produkció a Duna Művészegyüttes legsikeresebb koreográfiáját hozza el a városba, a főszerepben a szerelemmel, a művészi elkötelezettséggel, valamint a tánc szeretetével a főszerepben. Az együttes célja az volt ezzel a darabbal, hogy a modern korba emelje a népzenét és a néptáncot, méghozzá modern köntösbe bújtatva, hogy a múlt és a jelen egyaránt egységet alkosson. Az együttest a Göncöl zenekar segít, míg a darabot Juhász Zsolt rendezte, Mihályi Gáborral együtt koreografálta, a színészek pedig Túri Erzsébet jelmezeibe bújnak majd.

Amennyiben tánc helyett egy különleges zenei programot tekintenénk meg, a Zene a Zöldben részeként augusztus 19-én látogassunk ki a Jókai parkba, ahol este 19 órától a Piano e Forte duó ad majd rendhagyó koncertet. A Tóth-Vajna Zsombor és Tóth-Vajna Gergely csembalópárosából alakult zenekart Siófokon Ács Gabriella operaénekes kíséri majd, hogy különleges operarészletekkel örvendeztessék meg a komolyzene kedvelőit. A koncert részeként a barokk korszak legszebb operái és áriái kerülnek megelevenítésre, méghozzá válogatott négykezes csembalóművekkel kiegészülve.